Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sablić prekobrojne šalje na posudbu

goran-sablic-681×464

Bez obzira na pad u finišu jeseni, polusezona na Pecari može se smatrati uspješnom. Široki Brijeg je Bosnu i Hercegovinu dostojno predstavio u Evropskoj ligi, kasnije je imao odličan prvenstveni niz, držao lidersku poziciju, ali na koncu i posustao, te se zadovoljio s trećim mjestom uz ispadanje iz Kupa BiH. Sablić je zadovoljan jer su neki igrači iz drugog plana postali važni za tim.

– Još zimus smo dobili Dejana Čabraju. Ljetos su nam pristupili Josip Ćorić, Luka Begonja, Bernardo Matić i Edi Baša. Neki igrači na koje se ranije nije računalo dali su veliki doprinos, prije svih Josip Barišić i Danijel Kožul. Mladi igrači poput Stjepana Lončara i Luke Menala su napredovali. U rad su bila uključeni šestorica dosadašnjih juniora. Za njih je to bilo veliko iskustvo, privikavanje na seniorski nogomet. To su uspješno prošli, a sad im treba utakmica. Vrijeme je da igraju, a to znači da bi trebali na posudbu, rekao je za Sportske novosti, te najavio da će se odluke o posudbama donijeti nakon razgovora s članovima Uprave.

– Igrači koje smo imali na raspolaganju dali su maksimum. Za zadnji iskorak trebaju nam pojačanja, treba nam zdrava konkurencija na nekim pozicijama. To se najbolje vidjelo kad smo ostali bez Ivana Krstanovića na početku sezone, te sada nakon povrede Čabraje, obojice Ćorića i Menala. Mi ćemo iz stručnog štaba dati svoja viđenja, a Uprava će odlučiti, dodao je Sablić.