Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sablić: Važno je pobijediti na otvaranju

goran sablic siroki111

Fudbaleri Širokog Brijega u nedjelju će na Pecari ugostiti Sarajevo, u sklopu 19. kola Premijer lige BiH, a tim povodom, na današnjoj press-konferenciji predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba Goran Sablić.

– Vrlo važno je da proljeće otvorimo pozitivno. I učinit ćemo sve za pobjedu u nedjeljnom derbiju protiv jedne jako kvalitetne ekipe kao što je to Sarajevo, kazao je Sablić.

Kada je, pak, riječ o ambicijama Širokobriježana u nastavku sezone istakao kako je cilj izboriti izlazak u Evropu, za što Široki ima dobru podlogu u timu iz jesenjeg dijela pojačanom u prijelaznom roku. Dodao je kako će protiv Sarajeva, koje je također istaklo visoke ambicije, biti potrebno odigrati mudro i pametno za osvojiti sva tri boda.

– U svakom slučaju, prva utakmica će puno toga otkriti, znat ćemo jesmo li dosegnuli optimalnu formu već na startu, zaključio je Sablić.

Otkrio je da za derbi susret protiv bordo kluba neće konkurisati Matić (povreda), Peko (tri žuta kartona) i Bagarić (još se čekaju papiri iz Bjelorusije).