Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šahtar prekinuo pobjednički niz Cityja, Napoli ispao iz takmičenja

shakhtar

Liverpool, Sevilla, Porto i Šahtar uhvatili su preostala četiri slobodna mjesta u osmini finala nogometne Lige prvaka.

Prije početka utakmica najzanimljivije je bilo u grupi E gdje su tri ekipe bile u igri za prva dva mjesta, a na kraju je prvo mjesto u toj grupi uvjerljivom pobjedom nad moskovskim Spartakom od 7:0 potvrdio Liverpool uz hat-trick Coutinha.

U drugom susretu Maribor i Sevilla podijelili su bodove odigravši 1:1, što je bilo dovoljno španskom timu za drugo mjesto i nastavak takmičenjau Ligi prvaka.

Liverpool je prvi s 12 bodova, Sevilla druga s 9, Spartak treći sa 6, a Maribor četvrti s 3 boda.

Šahtar je pobjedom 2:1 nad Manchester Cityjem izborio nastavak takmičenja u Ligi prvaka, a ujedno je prekinuo impresivni niz engleskog kluba od dvadeset uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima. U drugom susretu grupe F Feyenoord je svladao Napoli rezultatom 2:1.

City je osvojio prvo mjesto u grupi s 15 bodova, a drugi je Šahtar s 12. Napoli je treći sa 6 bodova i nastavlja natjecanja u Evropskoj ligi, dok je Feyenoord s 3 boda na posljednjem mjestu.

Bešiktaš je gostujućom pobjedom 2:1 kod RB Leipziga i 14 osvojenih bodova potvrdio prvu poziciju u grupi G. Porto je domaćom pobjedom 5:2 nad Monacom osigurao drugo mjesto s 10 bodova. Leipzig je treći sa 7 bodova i ulazi u knock-out fazu Evropske lige, dok se Monaco s 2 boda oprostio od Evrope.

Tottenham i Real Madrid već su ranije potvrdili prva dva mjesta u grupi H, a oba tima upisala su domaće pobjede u posljednjem kolu grupne faze. Real je bio bolji od Borussije Dortmund rezultatom 3:2, a Tottenham od APOEL-a 3:0.

Ronaldo je bio strijelac drugog pogotka za Real čime je postao prvi igrač koji je zabio barem jedan gol u svakoj grupi Lige prvaka. Bio je to ujedno njegov 114. pogodak u najjačem klupskom takmičenju na svijetu te je na listi najboljih strijelaca Lige prvaka još malo pobjegao Messiju koji je mrežu tresao 97 puta.

Tottenham je pobjednik grupe sa 16 bodova, Real je drugi s 13, Borussia i APOEL imaju po dva boda, a Nijemci će u Evropsku ligu zahvaljujući boljoj gol-razlici.