Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sakrili se u WC-u Old Trafforda da se ušuljaju na derbi

old-trafford

Dvojica stranih studenata prošlog petka su platili ulaznicu za obilazak stadiona Manchester Uniteda. Ali, negdje putem su istovremeno otišli na WC i više se nisu vratili. Obilazak stadiona je završio, a vodič nije primijetio da mu nedostaju dva turista i završio je obilazak.

Mrak je pao, Old Trafford je bio zaključan, a nestašni dvojac ostao je sam na “kazalištu snova”. I niko ih nije otkrio, nijedna kamera ih nije snimila sve dok ih sljedećeg jutra nisu probudili zaštitari nakon što su ih našli kako spavaju na jednom od hodnika.

Momci su cijeli poduhvat izveli kako bi se besplatno ugurali na tribine subotnjeg derbija Uniteda i Arsenala, ali su nažalost – zaspali. Redari su ih izveli sa stadiona, a policija u Manchesteru je objavila kako niko nije uhapšdn.

Drugi put ove godine

Ali, moglo bi biti otkaza na Old Traffordu. Ovo je drugi veliki sigurnosni propust u kući Manchester Uniteda ove godine, nakon što je u maju stadion evakuiran prije utakmice s Bournemouthom zbog dojave o bombi.

Nije nađen nikakav eksploziv, ali oba slučaja velika su sramota uglednom klubu, koji je najavio internu istragu.

“Znamo da su navijači sposobni napraviti sve kako bi se dokopali utakmica, ali ovo je bilo ipak malo previše. Obojica su pri ulasku na stadion pregledana detektorom metala tako da nije bilo nikakve opasnosti po sigurnost stadiona i posjetitelja”, rekao je glasogovornik kluba.

Posjetitelji obilaska stadiona redovno se prebrojavaju i nije poznato kako je vodič uspio pogrešno prebrojati malenu grupu ljudi.