zvijezda liverpoola

Salah o terorističkom napadu na Novom Zelandu: Čin prepun čistog zla

mohamed_salah

Osude su, između ostalih, uputili Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur i Leicester City, kao i nogometaši Mesut Ozil, Ilkay Gundogan, Sergio Aguero i brojni drugi

Egiptski napadač koji igra u Liverpoolu Mohamed Salah oštro je osudio teroristički napad u dvjema džamijama u Novom Zelandu, javlja Anadolu Agency.

“Stravične vijesti s Novog Zelanda. Moje misli su uz porodice nevinih žrtava koje su izgubile život u ovom činu prepunom čistog zla”, napisao je Salah na društvenim mrežama.

Teroristički napad u dvjema džamijama u gradu Christchurch osudili su brojni sportski klubovi i sportisti.

Osude su, između ostalih, uputili Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur i Leicester City, kao i nogometaši Mesut Ozil, Ilkay Gundogan, Sergio Aguero i brojni drugi.

U jutrošnjem terorističkom napadu u gradu Christchurchu, na dvije džamije u vrijeme džuma-namaza, ubijeno je najmanje 49 osoba, više od 20 povrijeđeno. Muškarac koji je preuzeo odgovornost za napad rekao je da je 28-godišnji Australijanac te da je imao antiimigrantske motive za napad.