Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salah: Siguran sam da će Liverpool ove sezone osvojiti nešto

salah mane

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah ove sezone briljira u dresu Liverpoola u koji je ljetos stigao iz Rome. Egipćanin je za britanske medije kazao kako je u Liverpool stigao da osvaja pehare, te da je uvjeren kako će ove sezone osvojiti nešto, prenosi Anadolu Agency (AA).

Salah je zajedno sa Harryjem Kaneom, napadačem Tottenhama na vrhu liste strijelaca Premier lige Engleske sa 15 golova. Liverpool je bez trofeja punih pet godina, tačnije od 2012. kada je osvojen Liga kup Engleske.

“Ovdje želim da osvajam pehare, zato sam i došao. Želim osvojiti nešto za klub, za nas, za navijače. Volio bih da osvojim nešto ovdje. Siguran sam da ćemo ove sezone osvojiti nešto“, rekao je Salah.

Liverpoolu ne ide najbolje u Premier ligi gdje zaostaje čak 20 bodova za liderom Manchester Cityjem. Stoga je teško očekivati da “redsi“ mogu do naslova šampiona Engleske prvi put nakon daleke 1990. godine.

No, Salah je vjerovatno mislio na takmičenjima u kojima i dalje postoje realne šanse za osvajanje pehara. To su Liga šampiona, u kojoj se Liverpool u osmini finala sastaje s Portom, i FA kup u kojem će u trećem kolu odmjeriti snage sa gradski rivalom Evertonom.

Takmičenje u Liga kupu klub s “Anfielda“ okončao je u trećem kolu porazom od Leicester Cityja.