Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijem za hrabre policajce u MUP-u RS-a: Rizikujući svoj život pomagali drugima

policajci

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je u sjedištu ministarstva organizovao prijem za 11 hrabrih policajaca koji su tokom godine rizikujući svoj život pomogli drugim ljudima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Organizovali smo prijem za policajce koji su napravili izuzetna djela prilikom svog posla na intervencijama. Napravili su velike stvari žrtvujući nekad i sebe i svoj život da bi pomogli drugim ljudima”, rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima cilj prijema jeste da bi im se zahvalili na svemu onome što su uradili u toku godine jer su na najbolji način prezentovali uniformu koju nose i MUP.

“Zahvalni smo na onome što su uradili pokazujući da u redovima MUP-a imamo izuzetne, hrabre ljude, koji su spremni da pomažu drugima. Oni su primjer mladim policajcima kako treba časno da nose uniformu i da se svi ponosimo sa njima.

Darko Ćulum, direktor Policije RS-a rekao je da su ovi policajci pokazali hrabost, odlučnost i spremnost da pomognu građanima iako je njihov život doveden u opasnost.

Nenad Šainović, jedan od policajaca za koje je danas organizovan prijem iz Policijske stanice Derventa, objasno je da je u interventoj patroli reagovao u slučaju kada je maloljetnik pozvao policiju jer je prestupnik napao nožem i sjekirom njega i njegovu baku i djeda.

Policija je spriječila prestupnika i stavila ga pod kontrolu, a Šainović je tada zadobio tri uboda nožem.

“Lijepo je doživjeti da se nalazim ovje gdje jesam sa svojim kolegama. Ne smatram da smo radili nešto posebno, radili smo ono za šta i postojimo”, rekao je Šainović.

Dejan Radić, koji je oko godinu i po u službi na području Policijske stanice Gradiška u patroli je dobio prijavu nasilja u porodici, u zaseoku, u okolini Gradiške.

“Dolaskom na lice mjesta zatekli smo žrtvu, ali ne i izvršioca. Njega sam uočio u jednom pomoćnom objekta imao je vatreno oružje, namjeravao jeda izvrši samoubistvo. Nije me poslušao kada sam mu naredio da baci pušku, krenuo sam prema njemu i uspio sam mu izvući pušku iz ruku”, ispričao je Radić.

Prijem je osim za Radića i Šainovića organizovan i za Igora Egeljića, Slavišu Kojića, Nebojšu Stupara, Zorana Rađenovića, Sašu Bukvića, Nadu Baleševića, Dragana Dobrinovića, Srđana Kulića i Draženka Draškovića.