Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salihamidžić i zvanično novi sportski direktor Bayerna: Za igrače sam tu 24/7

hasan salihamidzic

Hasan Salihamidžić (40), nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, od danas je i zvanično novi je sportski direktor Bayerna iz Minhena, javlja Anadolu Agency (AA).

Salihamidžić je na funkciji sportskog direktora bavarskog giganta naslijedio Matthiasa Sammera, bivšeg reprezentativca Njemačke i zvijezdu Bayerna.

Salihamidžić je istakao da mu je velika čast da je imenovan te dodao da je svjestan i odgovornosti koju preuzima u tako velikom klubu. Poručio je da će za igrače Bayerna biti tu 24 sata tokom svih sedam dana u sedmici.

“Uvijek sam bio 100% u Bayernu. Moja supruga i djeca su tu u Minhenu i uvijek bih se vraćao ovdje“, kazao je Salihamidžić.

Prvi čovjek Bayerna, Hoeness je kazao kako se bavarski velikan želi udaljiti od prakse transfera od 100 miliona eura i vratiti žižu na vlastitu akademiju i podmladak.

“Cilj nam je da se vratimo svojim korijenima, a Hasan je najbolji čovjek za taj zadatak“ poručio je Hoeness.

Ističući kako je Salihamidžić dugo u Bayernu i kako je bio tu u periodima kada su bili najbolji i kada su imali krize, Hoeness je kazao da su uprava i navijači saglasni da je dobar izbor za sportskog direktora.

I Rummenigge je čestitao popularnom Brazzi na potpisanom ugovoru prema kojem će sportski direktor biti do 30. juna 2020. godine.

“U Brazzi vidimo čovjeka koji veoma dobro poznaje i voli Bayern”, kazao je Rummenigge.

Kao stranac koji je odigrao najviše utakmica u dresu Bayerna (365), popularni Brazzo igrao je za taj klub od 1998. do 2007. godine, te je s ekipom iz Minhena šest puta bio prvak Njemačke, osvojio četiri nacionalna Kupa, kao i UEFA Ligu prvaka 2001.

Kao dosadašnji ambasador Bayerna, Salihamidžić ima dobre odnose s ekipom u kojoj je i njegov prijatelj Willy Sagnol kao pomoćni trener. Dobri odnosi sa čelnicima Bayerna i navijačima, kao i poznavanje nekoliko jezika su neke od stvari koje njemački mediji ističu kao kvalitete koje su Salihamidžića dovele na funkciju sportskog direktora.

Na upit novinara, Salihamidžić se pohvalio da govori bosanski, srpski, hrvatski, njemački, italijanski i španski jezik.