Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalno silovao komšinicu, pa je prebio i izujedao po cijelom tijelu

stop-policija-rs-mondo_0

Zaječarska policija uhapsila je mladića iz okolnog sela Lazara Lađevca (20) zbog sumnje da je svoju komšinicu Anu L. (19) prebio, silovao i izujedao tako da je na tijelu imala više od 30 ugriza.

Osumnjičeni Lađevac je 29. jula, kada je bio veliki sabor u selu, presreo Anu L, koja je bila u Grljanu, jer je navodno zabavlja sa Lazarevim bratom, i uvukao je u kuću, piše Blic.

– Počeo je da je bije, cijepa odeću, prijeti i na kraju ju je silovao. Nesretna djevojka je pokušala da se odbrani, ali ju je on sve jače udarao! U toku silovanja, krvnički je izujedao nesretnu djevojku po licu, butinama, stomaku, uz to je sve vrijeme udarajući – kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Nakon silovanja, on je svoju komšinicu pustio da ide kući, ali joj je zaprijetio da će je ubiti ako nešto kaže. Međutim, djevojka, sva pretučena, izujedana, iscjepane odjeće i raščupane kose, odmah je privukla pažnju ukućana koji su je odveli u zaječarsku bolnicu.

Prilikom ginekološkog pregleda utvrđeno je da je devojka nemilosrdno silovana. Odmah je pozvana policija koja je krenula da uhapsi osumnjičenog, ali ga nisu našli kod kuće jer se on krio u jednom stanu u Zaječaru.

Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila. Silovatelj nije priznao zločin, već je kazao da je djevojka navodno pristala na intimni odnos.

Protiv Lađevca je podnijeta krivična prijava zbog silovanja. Više tužilaštvo u Zaječaru pokrenulo je istragu i nakon saslušanja osumnjičenog zatražilo je da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru prihvatio je prijedlog da se Lađevcu odredi pritvor. Tužilaštvo je odmah nastavilo istragu i oštećena Ana. L. je saslušana.

Ona je, kako saznajemo, detaljno opisivala šta je doživjela i kako je zadobila povrede. Među dokazima se nalazi i medicinski izvještaja o povredama koje je zadobila.

Više tužilaštvo u Zaječaru će i nastaviti istrgu, jer su već pozvani svjedoci na saslušanje.