fc bayern

Salihamidžić na meti istražnih organa Njemačke

New Project – 2021-12-28T140754.085

Istragom su obuhvaćeni i zamjenik predsjednika Jan-Christian Dreesen i član uprave Andreas Jung, kao i član uprave Jörg Wacker, koji je dao ostavku u septembru 2021. godine

Njemačko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv bivših i aktuelnih članova Bayern Munchena, a među njima je i bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić, pišu njemački mediji.

Navodi se da su pod istragom šef uprave Oliver Kahn (52), sportski direktor Hasan Salihamidžić (44) i bivši šef Karl-Heinz Rummenigge (66).

Razlog je što se sumnja u kršenje zakona o minimalnoj plati u Bayernovoj omladinskoj školi.

“Istrage protiv šefova Bayerna” / FOTO: Bild.de / Screenshot

Naime, nekoliko bivših trenera mlađih kategorija Bayerna tvrdilo je za Sport Inside da su radili puno više od dopuštenih deset sati u sklopu svog posla plaćenog 450 eura.

S obzirom na to da je Bayern je dioničko društvo, uobičajeno je da se istrage uvijek usmjeravaju protiv članova Uprave, a pojedinačna krivica tek se može utvrditi istragom, piše Bild. Eventualna krivica pojedinih osoba bit će utvrđena tokom istrage, koja će početi razgovorima sa svjedocima krajem januara naredne godine.

Istragom su obuhvaćeni i zamjenik predsjednika Jan-Christian Dreesen i član uprave Andreas Jung, kao i član uprave Jörg Wacker, koji je dao ostavku u septembru 2021. godine.

WDR je u ponedjeljak na upit državnom Tužilaštvu, dobio odgovor da Glavni carinski ured u Münchenu prvo mora odraditi svoj posao. A to počinje s brojnim razgovorima sa svjedocima krajem januara.