Burno u Mnhenu

Salihamidžić potvrdio: Da, došlo je do incidenta

salihamidzic1

Guillou, poznati francuski stručnjak za Bundesligu, istako je da je Ribery jedan od krivaca za Bayernov poraz jer je nekoliko puta izgubio loptu nakon čega je Borussija kretala u opasne kontre

Jedna afera sustiže drugu u minhenskom Bayernu. Nakon što je Niko Kovač opet pod paljbom, zbog poraza kod Borussije Dortmund (2:3) u 11. kolu Bundeslige, neuspjeh kod najvećeg konkurenta za naslov dobio je novi nastavak.

Bild se poziva na nekoliko svjedoka koji su nakon meča u Dortmundu vidjeli da je Ribery tri puta opalio šamar francuskom novinaru Patricku Guillou, bivšem nogometašu, a danas televizijskom komentatoru beIN Sportsa. Guillou je krilo Bayerna kritizikovao zbog loše igre u derbiju.

Guillou, poznati francuski stručnjak za Bundesligu, istako je da je Ribery jedan od krivaca za Bayernov poraz jer je nekoliko puta izgubio loptu nakon čega je Borussija kretala u opasne kontre. Uostalom, Borussija je pobjednički gol zabila nakon što je Sancho uzeo loptu upravo Riberyju.

Ali, također je činjenica da je Guillou tokom prenosa više puta hvalio Riberyja zbog njegove požrtvovnosti i dvosmjerne igre. Ali, legenda Bayerna fokusirala se samo na negativu.

Očevici ovako opisuju njegov napad na novinara:

“Ribery je izlazio sa stadiona prema Bayernovom autobusu, kada mu je Guillou prišao tražeći izjavu. Ribery ga je na to počeo vrijeđati i odmah zatim novinara koji je ispred njega stajao s rukama u džepovima, tri puta ošamario po licu i gurnuo ga.”

Još teže posljedice spriječili su Guillouv kolega, slavni bivši francuski nogometaš i Bayernov igrač Jean-Pierre Papin, te Rafinha, desni bočni njemačkog prvaka, koji su dotrčali i odmakli bijesnog Riberyja od njegove žrtve. Francuska zvijezda Bayerna nakon toga se popela u autobus.

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, potvrdio je da je došlo do incidenta:

“Franck Ribery obavijestio nas je da je imao sukob sa sunarodnjakom Patrickom Guilloum, kojeg zna godinama. Dogovorili smo sastanak s Guillouom, kako bi riješili ovaj problem. Gospodin Guillou slaže se da je to i u njegovom interesu.”

Drugim riječima, Bayern će novinaru platiti da ne diže prašinu oko skandaloznog poteza legende bavarskog kluba.