Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo

Džakmić dobio potres mozga nakon što su ga navijači pogodili kamenom

dzakmic_sarajevo

FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću

Nakon incidenta koji se desio za vrijeme utakmice HŠK Zrinjski i FK Sarajevo 10.11.2018. u Mostaru, prilikom kojeg je pomoćni trener bordo tima Muhamed Džakmić pogođen s tribina kamenom u glavu, a koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić flašom u tijelo, Džakmić je hospitaliziran i prošao je medicinske pretrage.

Usred vrtoglavica i povraćanja, te gubljenja svijesti nakon samog udarca, ustanovljeno je da je Džakmić doživio potres mozga. Dan poslije utakmice su mu u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo urađeni CT glave i mozga, te pregled kod neurohirurga, koji su bili uredni. Džakmić je primio zaštitu antitetanus i savjetovano mu je bolovanje minimalno deset dana.

“Povreda nastala udarcem tvrdim predmetom u predjelu glave, parijetalno lijevo usljed čega je nastala lacerokontuzna rana. Kratko gubio svijest, prethodnu noć dva puta povratio. Rana zašivena sa četiri šava u KBC Mostar. Dan poslije osjeća vrtoglavicu i nastabilnost. Na KCUS je urađena dodatna dijagnostika CT glave i mozga bez znakova krvarenja. Pregledan od strane neurohirurga, dobio antitetanus zaštitu i antibiotik. Date detaljne upute za dalji tretman. Pošteda minimalno deset dana, kontrola neurohirurga” – izjavio je povodom ovog slučaja doktor za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Dževad Vrabac.

Kolektiv FK Sarajevo treneru Džakmiću želi brz oporavak i što skoriji povratak u bordo ekipu.

Kako je i ranije saopšteno, u narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.