Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

João Cancelo

Salihamidžić predstavio veliko pojačanje Bayerna, stiglo je iz Cityja

ezgif-2-880ccf4bff

Njemački klub saopćio je da ima mogućnost da otkupi ugovor 28-godišnjeg portugalskog beka za 70 miliona eura

Nogometaš Manchester Cityja João Cancelo prešao je danas na pozajmicu u Bayern iz Minhena do kraja sezone.

Njemački klub saopćio je da ima mogućnost da otkupi ugovor 28-godišnjeg portugalskog beka za 70 miliona eura.

“João je igrač o kome smo neko vrijeme razmišljali, pošto cijenimo njegove kvalitete. On će se svojom dinamikom i napadačkim stilom igre odlično uklopiti u naš sistem, a njegovo iskustvo i mentalitet se odlično uklapaju u naš tim”, rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Cancelo može da igra po lijevoj i desnoj strani, što je potrebno Bayernu nakon što je lijevi bek Lukas Fernandes povrijedio koljeno na Svjetskom prvenstvu, a desni bek Noussair Mazraoui ima problema sa srcem nakon korona virusa.

Bayern je vezao tri remija u Bundesligi, što je omogućilo protivnicima da se primaknu na tabeli, pa aktuelni šampion ima bod više od drugoplasiranog Union Berlina.

Cancelo je bio jedan od najvažnijih igrača Citya, a izgubio je mjesto u prvom timu nakon dobrih igara Nathana Benjamina Akéa.

Cancelo je prošao mlade selekcije Benfice, prije nego što je prešao u Valenciju, igrao je još na pozajmici u Interu, a prešao je u Juventus 2018. godine.

Godinu dana kasnije iz torinskog kluba prešao je u City, za koji je odigrao ukupno 154 utakmice, postigao 10 golova i osvojio dvije titule u Premijer ligi i Liga kup.

Prošle godine produžio je ugovor sa Cityem do 2027.