Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salihamidžić: Real je na tronu jer ima Ronalda

hasan salihamidzic

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić za italijanske medije govorio je o Juventusu i simpatijama koje i danas gaji prema ovom klubu. Rekao je i da mu je žao što njegov bivši klub nije stigao do titule prvaka Evrope.

– Odlučilo je drugo poluvrijeme u kojemu je Real Madrid briljirao. Cristiano Ronaldo je nevjerovatan fudbaler i uvijek je na pravom mjestu i zbog toga su oni ponovo prvaci Evrope. Sjajan su tim, ali se nadam da će Juventus naredne godine imati šansu da osvoji Ligu prvaka, rekao je Salihamidžić.

Salihamidžić je najveći trag ostavio u dresu Bayerna u kojem je igrao skoro deset godina. Za Bavarce je odigrao 234 utakmica i postigao je 31 gol. Na ljeto 2007. godine odlučio je da potpiše za Juventus za koji je nastupio 61 put, te je dodao sedam golova. Karijeru je završio u Wolfsburgu 2012. godine. Salihamidžić je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao 42 utakmice i dao je šest golova. Posljednji meč za nacionalni tim odigrao je 2006. godine.