selektorka fudbalerki BiH

Samira Hurem: Imamo mladu i talentovanu ekipu

Samira_Hurem

Prijateljska utakmica ženskih fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Albanije igrat će u Trening kampu N/FS BiH u Zenici u četvrtak, 4. aprila, sa početkom u 16 sati

Seniorske fudbalske reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se juče u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici, gdje će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu sa Albanijom.

Odradile su dva treninga, kojima je selektorka Samira Hurem zadovoljna.

„Još uvijek su povrijeđene Lidija Kuliš i Dajana Spasojević, a ovaj put ne možemo računati ni na golmanicu Dijanu Haračić. To su tri standardne igračice. Međutim, imamo mladu i talentovanu ekipu. Nastavljamo gdje smo stali na Croatia kupu, a to je da razvijamo mlade igračice. Albanija je kvalitetan protivnik, ali nama sada rezultat nije u fokusu, orijentisani smo na razvoj igračica i to je dugotrajan proces. Cilj nam je da što spremnije i kvalitetnije dočekamo predstojeće kvalifikacije“, rekla je Hurem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Utakmica ženskih fudbalskih reprezentacija BiH i Albanije igrat će u Trening kampu N/FS BiH u Zenici u četvrtak, 4. aprila, sa početkom u 16 sati.