Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samo je jedan tim u Evropi ove sezone bez poraza

sergio_ramos-sevilla

Svakom nizu dođe kraj, tako i onom madridskog Reala. Madriđani su porazom na gostovanju kod Seville (1:2) prekinuli nevjerovatan niz od čak 40 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Bio je to prvi poraz Reala ove sezone, pa je tako u ligaškim dvobojima u ligama petice bez poraza ostao samo njemački Hoffenheim, koji u 16 kola Bundeslige ima šest pobjeda i deset remija.

Međutim, ekipa Juliana Naglesmanna izgubila je u njemačkom Kupu (1.2) od Kölna.

Uz Real u pet najjačih evropskih liga po jedan prvenstveni poraz ove sezone imaju Bayern i Nica, dok poraz više imaju Tottenham, Liverpool, Barcelona i Leipzig.

Međutim, ako uzmemo u obzir sva takmičenja ove sezone, jedina ekipa bez poraza u Evropi je hrvatski prvoligaš Rijeka!

Lider HNL-a je ljetos ispao iz kvalifikacija Evropa lige od turskog Basaksehira s dva remija, tako da ni tada nisu izgubili. Turci također nemaju poraz u domaćem prvenstvu, no u četvrtoj rundi Evropa lige zaustavio ih je Šahtar s dvije pobjede. Uz to, izgubili su i turskom Kupu od Bešiktaša.

Velški TNS imao je sjajan niz u prvenstvu od 27 utakmica bez poraza, koji je prekinut remijem ovog vikenda, ali Velšani su i u kvalifikacijama za Ligu prvaka izgubili od APOEL-a.