Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samo jedan nogometaš iz finala Liverpoola i Milana još uvijek igra

liverpool

Tog 25. maja 2005. godine nakon prvog poluvremena u Milanu je sve bilo pripremljeno za veliko slavlje. Na poluvremenu finala Lige prvaka u Istanbulu Milan je imao tri gola prednosti protiv Liverpoola…

Međutim, drugo poluvrijeme razlog je zašto se to finale smatra najboljom finalnom utakmicom u historiji. Liverpool je nadoknadio tri gola zaostatka, izborio i preživio produžetke, a zatim nakon jedanaesteraca stigao do naslova evropskog prvaka.

Odlaskom Kake u mirovinu nestala je nezaboravna ekipa Milana jer su sada sve legende iz Istanbula (Dida, Cafu, Stam, Nesta, Maldini, Pirlo, Gattuso, Seedorf, Kaka, Ševčenko i Crespo) završile karijeru.

S druge strane, od Liverpoolovih igrača ostao je još samo jedan. Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Alonso, Garcia, Gerrard, Riise i Kewell su završili karijeru, ali ne i Milan Baroš.

Češki napadač još uvijek igra, u domovini nosi dres Banika iz Ostrave. Iako je u 37. godini života ove sezone je zabio sedam golova u 15 odigranih utakmica.

Baroš je karijeru počeo upravo u Baniku, klubu u kojeg se ove godine vratio četvrti put. U Ostravi je nastupao tri godine na početku karijere, a zatim kratko u dva navrata 2013. i 2014. godine.

U karijeri je češki napadač igrao i za Aston Villu, u koju je otišao odmah nakon finala Lige prvaka, Lyon gdje se proslavio srušivši rekord regije kada ga je policija zaustavila nakon što je vozio 271 km/h, Portsmouth u kojem nije zabio niti jedan gol u 16 nastupa, Galatasaray u kojem je bio najbolji strijelac turske lige, Antalyaspor u kojem je doživio najtežu ozljedu u karijeri…

https://youtu.be/3vkn0g9Ot8A

“Maradona iz Ostrave”, kako ga zovu u domovini zbog sjajnih driblerskih sposobnosti, za reprezentaciju je odigrao 93 utakmice i zabio 41 gol. Drugi je strijelac u historiji reprezentacije iza Jana Kollera, a mnogi se sjećaju kako je blistao na Evropskom prvenstvu 2004. godine kada je bio najbolji strijelac takmičenja.