Šampion BiH traži ekipu za Lech: Kek i Uščuplić kriju karte

Fudbaleri Sarajeva iz Slovenije poručili: Lech je favorit, ali

Fudbaleri Sarajeva, nakon što su danas imali slobodno poslijepodne, kažu da su se odmorili, odnosno “napunili baterije za nove izazove koji ih očekuju na pripremama u Sloveniji”, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Čateža.

U dobroj atmosferi vjeruju i da će sezonu dobro otvoriti, odnosno da će u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka uspjeti iznenaditi favorizovani Lech iz Poznana.

“Sve je na vrhunskom nivou. Radimo maksimalno i dobro se pripremimo. Imamo nekoliko pripremnih utakmica i vjerujem da ćemo se dobro spremiti za utakmicu sa poljskim prvakom. Lech je apsolutni favorit, ali nismo bez šansi”, istakao je Edin Rustemović.

[pull_quote_right]Prvak BiH sutra će od 18 sati u Kranju odigrati kontrolnu utakmicu sa jakim hrvatskim viceprvakom Rijek[/pull_quote_right]om

Rustemovićev saigrač Haris Duljević, koji je finiš prošle sezone okončao prije vremena zbog povrede, istakao je da se oporavio i da spreman dočekuje novu sezonu. Ne dijeli mišljenje Rustemovića o “apsolutnom favoritu Lechu”.

“Lech je blagi favorit, ali igramo prvu utakmicu na svom stadionu i učinit ćemo sve da napravimo dobar rezultat i prođemo dalje”, kazao je Duljević, takođe naglasivši da su uslovi u Sloveniji odlični i da se ekipe izvanredno sprema.

Rijad Kobiljak, najmlađi član ekspedicije tima sa Koševa, ovdje u Čatežu, rekao je da su ga saigrači, nakon što je došao iz Amerike, odlično prihvatili i da se osjeća kao da je u ekipi nekoliko godina.

 

“U odnosu na fudbal u Americi ovdje se više radi sa loptom, igra od noge do noge. Zbog jezika još imam problema u komunikaciji sa saigračima”, našalio se na svoj račun Kobiljak:

“Roditeljima je drago što sam potpisao za Sarajevo, posebno ocu koji je veliki navijač tima sa Koševa”.

Prvak BiH sutra će od 18 sati u Kranju odigrati kontrolnu utakmicu sa jakim hrvatskim viceprvakom Rijekom, a prije meča će u jutarnjim satima trenirati u Brežicama, udaljenim pet kilometara od njihove baze u Čatezu. Utakmica sa Rijekom, dogovorom klubova, bit će zatvorenog karaktera, kako ne bi otkrivali karte pred nastupe u Evropi, ali i spriječili eventualne sukobe navijača, česte kada igraju timovi iz regije.

U Sloveniji je Sarajevo već odigralo jedan test susret, i to juče kada je pobijedilo Split, rezultatom 1:0.