Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za lp

Šampiona BiH u drugom kolu čeka Slovan iz Bratislave

zrinjski armenci
FOTO: Fena

Zrinjski i Slovan će prvu utakmicu odigrati 25. ili 26. jula, a uzvrat 1. ili 2. avgusta

Slovački prvak Slovan iz Bratislave biće iduća prepreka šampionu BiH Zrinjskom u Kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Slovan je sinoć pobijedio 2:0 luksemburški Hesperange i tako s ukupnih 3:1 izborio plasman u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Zrinjski je, podsjetimo, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio armenskog prvaka Urartua.

Mostarci su dobili protivnika s kojim su se već susretali na evropskoj sceni, i te susrete nikako ne pamte po dobrom. U četiri međusobne utakmice Zrinjski je dva pusta slavio i dva puta izgubio, ali je oba puta eliminisan.

U Kvalifikacijama za LP 2009. godine Zrinjski je slavio u Mostaru 1:0, a onda teško stradao u revanšu. Bilo je 4:0 za Slovake. Prošlog ljeta, u Kvalifikacijama za Konferencijsku ligu Zrinjski je opet slavio s 1:0 u prvom susretu kao domaćin, ali je u gostima nakon poraza od 1:2 u 90 minuta eliminisan nakon penala.

Junak Slovanove pobjede je kanadski golman Milan Borjan, koji je ovog ljeta besplatno stigao iz beogradske Crvene zvezde. Bivši kapiten Zvezde u desetoj minuti odbranio je penal pri rezultatu 0:0.

Vodstvo gostima donio je Vladimir Weiss golom iz jedanaesterca u 55. minuti, a isti je igrač realizirao i treći jedanaesterac na utakmici. Weiss je s bijele tačke bio precizan i u 62. minuti te je tako potvrdio Slovanov trijumf.

Zrinjski i Slovan će prvu utakmicu odigrati 25. ili 26. jula, a uzvrat 1. ili 2. avgusta.