Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sanel Jahić se nakon suspenzije obratio Sindikatu

sanel-jahic

Nakon što ga je nedavno suspendovao šef stručnog štaba Slavko Petrović, fudbaler Željezničara Sanel Jahić potražio je zaštitu Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

Jahić je u pismu koje je poslao na adresu Sindikata, naveo da je u obrazloženju odluke o suspenziji navedeno da je napustio trening 4. novembra, te propustio radni sastanak dan kasnije.

Jahić je naveo i da je čudno to što je od razloga do odluke proteklo čitavih deset dana, kao i činjenica da s njim nije razgovarao kao trener sa svojim igračem.

“U mom slučaju stradale su i pravda i istina, jer nikakvog kršenja discipline nije bilo, pogotovo ne nekakvih ružnih scena. A da je riječ o činu samovolje, najbolji je dokaz to što dokumente o navodnoj nedisciplini dobijam desetak dana po suspenziji, a javnosti je ponuđeno samo šturo obavještenje”, naveo je Jahić.

Zbog svega što se desilo, osjećam obavezu da obavijestim javnost, a prije svega navijače i prijatelje FK Željezničar, da svojim postupcima nikada nisam, niti bih ikada načinio štetu klubu, navedeno je na kraju pisma.

Podsjećamo, ne tako davno, Željo ima sličan slučaj sa Jadrankom Bogičevićem, koji je također zaštitu zatražio od Sindikata profesionalnih nogometaša. Na Grbavici su brzo “aterirali” i vratili Bogičevića u prvi tim.