Fudbal

Saopštenjem na saopštenje: Iz Želje traže konkretan odgovor NSBiH

25/08/2015

FK Željezničar još uvijek nije dobio relevantan odgovor od Komiteta za suđenje NSBiH o spornom detalju koji se dogodio na utakmici sa NK Široki Brijeg kada je na očigled sportske javnosti poništen regularan gol u 93. minuti utakmice, stoji u novom saopštenju kluba sa Grbavice.

Iz tabora Plavih tvrde da se NSBiH u saopštenju izdatom 21. avgusta ni jednom rečenicom ne dotiče argumenata koje je FK Željezničar ponudio vezano sa sporni momenat na utakmici na Pecari, niti uopšte komentariše sporni detalj i poništeni pogodak.

[pull_quote_right]FK Željezničar kategorički odbija sve insinuacije da bilo koji pojedinac u Upravnom odboru Kluba, pa čak i predsjednik UO, može biti iznad interesa kluba i nastupati unilateralno po bilo kojem pitanju koje se odnosi na operativni rad i vrijednosti FK Željezničar[/pull_quote_right]

“Na taj način je komunicirano prema FK Željezničar i cjelokupnoj sportskoj javnosti da je odluka Komiteta za suđenje konačna i da nije podložna dodatnoj analizi na bazi novih činjenica koje je ponudio stručni tim kluba.

Zbog zaštite regularnosti takmičenja, a u skladu sa principom transparentnosti, FK Željezničar apeluje da Komitet za suđenje kao savjetodavno tijelo Izvršnog odbora NSBiH obavijesti sportsku javnost, navijače i strukture FK Željezničar ko je odgovoran za to što je poništen regularan pogodak i oduzeta pobjeda, te koje sankcije u takvim situacijama Komitet za suđenje praktikuje.

Ako uzmemo u obzir da je isti sudija pogriješio kod signalizacije ofsajd pozicije u 66. minuti utakmice, a što je i Komitet za suđenje priznao kao grešku, onda ovakvo dijeljenje pravde možemo smatrati tendencioznim”, poručuju s Grbavice, te dodaju:

“U dijelu saopštenja NSBiH koje se odnosi na novčana sredstva koje je Savez doznačio FK Željezničar, želimo obavijestiti javnost da se radi o iznosima koji su bili dostupni svim premijerligaškim klubovima u okviru donacije Uefe za obnovu infrastrukture na stadionima. Stoga smatramo da je bilo primjerenije pokazati nivo sredstava koji je doznačen svakom klubu kako bi se imao kompletan uvid u aktivnosti Saveza.

U kontekstu pomenutog saopštenja NS BiH, FK Željezničar kategorički odbija sve insinuacije da bilo koji pojedinac u Upravnom odboru Kluba, pa čak i predsjednik UO, može biti iznad interesa kluba i nastupati unilateralno po bilo kojem pitanju koje se odnosi na operativni rad i vrijednosti FK Željezničar.

Na kraju, FK Željezničar želi apostrofirati da je potpuno neprimjereno da se u saopštenju NS BiH u negativnom konekstu dovodi u vezu legitimno obraćanje FK Željezničar prema Izvršnom odboru NS BiH s ciljem zaštite interesa kluba i regularnosti takmičenja sa predstojećim kvalifikacionim utakmicama reprezentacije BiH.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.