Fudbal

Koševo ne ispunjava uslove

Sarajevo će protiv Rosenborga ili Bate Borisova igrati na Bilinom Polju

24/07/2019

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uslove kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu. Umjesto toga, susret će se igrati na Bilinom Polju u Zenici

Fudbalski klub Sarajevo 8. augusta igra utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige, a protivnik će biti poznat po završetku susreta Bate Borisov – Rosenborg.

S obzirom na to da Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” ispunjava uvjete kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu. Umjesto toga, susret će se igrati na Bilinom Polju u Zenici.

Najavljeni radovi na terenu i druga potrebna ulaganja odgovornih strana na stadionu “Asim Ferhatović Hase” uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije se nisu desili, što je rezultiralo time da se predstojeća utakmica 3. kola kvalifikacija Evropa lige mora igrati na Bilinom Polju.

Stadion “Asim Ferhatović Hase” je u vlasništvu Općine Centar, te činjenica da vlasnik nije Fudbalski klub Sarajevo predstavlja kamen spoticanja pri neophodnom investiranju u stadion.

Fudbalski klub Sarajevo se nada da ova tehnička okolnost koja nije bila pod uticajem Kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub u utakmici koja će se igrati u Zenici. S tim u vezi, FK Sarajevo će se potruditi svojim navijačima obezbijediti sve što je u njihovoj moći za ugođaj i gledanje utakmice na zeničkom stadionu, saopćeno je iz ovog kluba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.