Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sarajevo došlo do nova tri boda protiv Radnika

fk sarajevo (1)

Sarajevo je pobijedilo sa 2:1 i došlo do devetog boda ove sezone. Na drugoj strani, gosti iz Bijeljine su ostali na začelju tabele sa svega dva boda

Prvi susret petog kola Premijer lige BiH za danas na Koševu su odigrali FK Sarajevo i FK Radnik. Sva tri boda su pripala Bordo timu koji je pobjedio rezultatom 2:1.

Sarajevo je krenulo ofanzivno od početka. Prve pokušaje bilježe Đokanović i Bagarić, ali nije bilo veće opasnosti po gol Radnika. No, veća opasnost je došla u 12. minuti. Bodul je centrirao iz slobodnog udarca, a Bagarić je sjajno petom pogodio gol gostiju za 1:0. Četiri minute nakon toga Radnik je imao odličnu šansu za izjednačenje. Marković je izašao jedan na jedan s Dizdarevićem, ali je šutirao preko gola. U 39. minuti domaći su udvostručili prednost. Bagarić je fauliran u šesnaestercu, a penal je uspješno izveo Bodul i pogodio za 2:0. To je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Sarajevo je bilo nešto manje opasno. Posebno ih je sreća poslužila u 58. minuti kada je Tahrić šutirao, a lopta pogodila obje stative. Da je Radnik ušao ozbiljnije u drugo poluvrijeme, potvrđeno je u 65. minuti kada je Popara šutirao iz velike udaljenosti i sjajno pogodio za 2:1.

Do kraja utakmice još treba spomenuti udarce Bodula s jedne, i Popare s druge strane. Posebno je duboko u sudijskoj nadoknadi odličnu šansu imao Ahmetović, ali je golman gostiju fantastično odbranio.

Na koncu, Sarajevo je pobijedilo sa 2:1 i došlo do devetog boda ove sezone. Na drugoj strani, gosti iz Bijeljine su ostali na začelju tabele sa svega dva boda.