Prvi duel na Koševu

Sarajevo i Široki Brijeg u srijedu igraju prvi finalni susret Kupa BiH

sarajevo (1)

Trener Sarajeva Husref Musemić očekuje zanimljiv dvomeč

Prvi finalni susret nogometnog Kupa Bosne u Hercegovine za sezonu 2018/19. u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg bit će odigran u srijedu, 8. maja, od 18.00 sati na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

Nogometaši Sarajevo na putu do finala bili su bolji od Veleža, kakanjskog Rudara, Zrinjskog i Sloge iz Gornjeg Crnjelova, dok Široki Brijeg pobijedio Željezničar, Slobodu, Borac i TOŠK.

Trener Sarajeva Husref Musemić očekuje zanimljiv dvomeč.

– Finalne utakmice predstavljaju vrhunac Kup takmičenja gdje će snage odmjeriti dvije najbolje ekipe. Široki Brijeg ima kvalitetnu ekipu, sigurno je da žele osvojiti trofej kao i mi. Mislim da možemo očekivati dvije interesantne utakmice, koje će, nadam se, proteći u fer i korektnom sportskom duhu – rekao je Musemić za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Trener Širokobriježana Goce Sedloski naglasio je da je “finale je nagrada za naš naporan i pošten rad i nadamo se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu”.

– Znamo da je ovo drugo finale za naš klub u zadnje tri godine i to predstavlja ispunjavanje naših ambicija. Malo je specifično, sa jedne strane jer se igraju dvije utakmice, no sa druge strane je dobro sto ćemo uzvrat odigrati ispred naših navijača i možemo da kažemo da ćemo dati i više od našeg maksimuma kako bismo obradovali naše simpatizere – kazao je Sedloski.

Revanš susret igrat će se 15. maja na stadionu Pecara.