Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropska liga

Sarajevo i Zrinjski večeras u nemogućoj misiji

sarajevo – bate borisov

Oba susreta igraju se od 19 sati

Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog večeras igraju revanš-mečeve 3. pretkola Evropske lige.

Bordo klub je u prvom duelu sa BATE Borisovom, koji je odigran na Bilinom polju, poražen sa 2:1. Propustili su izabranici Husrefa Musemića nekoliko odličnih prilika za postizanje gola. Uvjerili su se u taboru Sarajeva da se može igrati protiv kvalitetnijeg protivnika, ali ipak večeras će im trebati mnogo bolja i naravno efikasnija igra nego u Zenici kako bi prošli u play off.

Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je sinoć na press konferenciji da će Mersudin Ahmetović, koji je propustio prvi duel, sigurno nastupiti.

– Imamo negativan rezultat iz prve utakmice ali ćemo učiniti sve da ga popravimo i dovedemo utakmicu u neizvjesnost. Mislim da rezultat iz prve utakmice nije realan, ali to je fudbal. BATE Borisov je iskoristio svoje šanse mi nismo. Nadamo se da ćemo sada imati više sreće i umijeća u onim šansama koje ćemo stvoriti. Nisu svi ozdravili, Ahmetović je došao sa nama, sigurno će igrati, ali vidjet ćemo koliko – rekao je Musemić.

Zrinjski će imati još teži posao, će na Pecari protiv Molmoa stizati tri gola zaostatka. Švedski tim u Široki Brijeg je došao sa velikih 3:0.

Uprkos tome Hari Vukas, trener Zrinjskog, optimista je pred ovaj duel.

– Našu nadu nam niko ne može oduzeti, jer je u fudbalu sve moguće. Odmorni smo i imali smo mirnu pripremu za utakmicu. Spremni smo za utakmicu, a prolaz ne smijemo obećavati iako ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo. Svjesni smo da moramo biti hrabriji i odlučniji. Oni imaju kvalitet, ali i iza sebe imaju tešku utakmicu, jer su za vikend igrali derbi, pa ćemo vidjeti što se može uraditi – kazao je Vukas.

Oba susreta igraju se od 19 sati.