Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojačanja

Sarajevo imenovalo novo osoblje Akademije, među njima i jedan povratnik

fk sarajevo akademija
Foto: FK Sarajevo

Trener juniora bit će Ante Bratić. Ante je već više od sedam godina trener u omladinskim kategorijama. Sa U-17 ekipom NK Domžale osvojio je i titulu prvaka države u sezoni 2020/21

Fudbalski klub Sarajevo danas je predstavio novo osoblje Akademije kluba s Koševa.

Zvanično je imenovan novi direktor, Srđan Karić, a osim direktora u redove Akademije stižu još četiri pojačanja u stručnom štabu, piše Scsport.ba.

Trener juniora bit će Ante Bratić. Ante je već više od sedam godina trener u omladinskim kategorijama. Sa U-17 ekipom NK Domžale osvojio je i titulu prvaka države u sezoni 2020/21.

Trener kadeta će u nastavku sezone voditi dobro poznato lice, Danijel Stojanović. Nakon što je prošle godine osvojio duplu krunu sa juniorima Akademije FK Sarajevo, napustio je mjesto trenera u Akademiji, a u novom angažmanu bit će zadužen za kadetsku selekciju.

Promjene su se desile i na poziciji trenera golmana, tako da će od iduće polusezone na mjestu trenera golmana kadetske selekcije biti zadužen Ratko Dujković. Većinu svoje fudbalske karijere je proveo na terenima Bosne i Hercegovine, a uspio je osvojiti i trofej naše države u sezoni 2013/14.

Novi trener golmana u juniorskoj selekciji će biti Adis Nurković. Još jedan golman koji je većinu igračke karijere proveo na našim terenima. Obnašao je funkciju glavnog trenera golmana u zeničkom Čeliku od 2020. godine, a od sada će biti zadužen za U-19 selekciju Akademije FK Sarajevo.