Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umag

Sarajevo izgubilo od Domžala u pripremnom meču

varesanovic-sarajevo

Bordo tim, igrajući u kombinovanom sastavu, doživio je poraz u prvom pripremnom meču u Umagu

Fudbaleri Sarajeva poraženi su u pripremnom susretu odigranom u Umagu od Domžala rezultatom 1:4.

Prvi poraz Sarajevo tokom ovih priprema doživljelo je u trećem susretu, a on se odigrao u sklopu priprema protiv kvalitetnog rivala, slovenačkih Domžala.

Loše je Sarajevo ušlo u meč jer je već u trećoj minuti slovenački tim odigrao odličnu akciju i došao je do vodstva preko Arnela Jakupovića.

Nakon primljenog gola Sarajevo je zaigralo znatno bolje i u nekoliko navrata zaprijetilo je Slovencima, a izdvojili su se pokušaji Dervišagića i Tatara.

Ipak, i drugi gol na utakmici postiže Domžale. Nakon slobodnog udarca i gužve u kaznenom prostoru Sarajeva, Gaber Dobrovoljc je postigao pogodak. Rezultatom 2:0 za Domžale otišlo se na odmor.

Sjajno je bh. prvak otvorio nastavak utakmice, pošto je Ivan Jukić pogodio u 50. minuti.

Mladi fudbaler Sarajeva Dervišagić mogao se proslaviti i donijeti svom timu izjednačenje u 68. minuti, no nije se dobro snašao u obećavajućoj situaciji pred golom Slovenaca. Uslijedila je kazna.

Samo četiri minute kasnije za 3:1 pogađa Martinovič i tada je bilo jasno da će Domžale do trijumfa. U redovima slovenačkog tima kapitensku traku nosio je bivši reprezentativac BiH, Senijad Ibričić. Konačnih 4:1 tri minute prije kraja postavio je novim golom Martinovič.

Sarajevo: Džafić, Bešić, Miličević, Hebibović, Hodžić, Pejović, Ramić, Varešanović, Milanović, Tatar i Dervišagić.

Domžale: Sorčan, Žinič, Dobrovoljc, Pišek, Kolobarić, Ibričić, Sikošek, Šoštarič Karič, Jakupović, Vuk i Husmani.