Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sarajevo pobijedilo u Prijedoru, Posušje bolje od prvaka

sarajevo rudar (1)

U drugoj današnjoj utakmici Posušje je na svom terenu slavilo protiv Borca rezultatom 1:0

Nogometaši Sarajeva pobijedili su Rudar u Prijedoru rezultatom 2:0 u 4. kolu Premijer lige BiH.

Prvu šansu Sarajevo je imalo već u 4. minuti kada je Bodul dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman domaćih odbranio. Samo nekoliko minuta kasnije, u 9. minuti, loše je reagovao Pidro koji je ostavio samog Jakupovića, ali ovaj drugi je, ipak, slabo šutirao glavom i tako promašio izglednu šansu. Desetak minuta kasnije domaći su ponovo imali dobru priliku. U jednoj akciji Rudar je pokušao dvaput: Prvo je šutirao Pekija čiji je udarac izblokiran, a onda je udarac Santosa Rodrigusa odbranio golman gostiju.

Za promašene šanse stigla je kazna. U 23. minuti Sarajevo je pomalo čudnim golom stiglo do vodstva. Loptu je ispucao Dizdarević, Bodul je proslijedio Bagariću koji je lobovao golmana Rudara za 0:1. Bagarić je vrlo brzo nakon toga mogao i udvostričiti prednost svog tima, ali je promašio gotovo prazan gol. Konačan rezultat susreta postavljen je u 40. minuti kada je svoju mrežu pogodio Mandić za konačnih 0:2.

Drugo poluvrijeme bilo je dosta mirnije. Najbolju šansu za Sarajevo imao je Kobiljar koji je u 54. minuti izašao sam pred golmana domaćih, ali je loptu poslao kraj desne stative. Do kraja je ostao rezultat iz prvog poluvremena.

U drugoj današnjoj utakmici Posušje je na svom terenu slavilo protiv Borca rezultatom 1:0.

U prvih pola sata igre nije bilo većih uzbuđenja. Može se izdvojiti tek udarac Vukoje koji je šutirao preko gola gostiju iz Banja Luke. No, pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti, došlo je do promjene rezultata. Fudbaler Posušja Begić se lijepo zavukao iza leđa odbrane gostiju, iskoristio dobar pas i pogodio za vodstvo domaćih. Nadu Banjalučanima dao je Lauš koji je svega minut poslije gola dobio crveni karton i tako svoju ekipu ostavio na cjedilu.

Važan momenat u drugom poluvremenu bila je 66. minuta kada su snage na terenu izjednačene. Tada je štoper Borca Milojević zbog klizećeg starta dobio crveni karton.

Borac je do kraja susreta napadao, ali bezuspješno, rezultat se nije mijenjao.