Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sarajevo poraženo na Koševu

fk sarajevo tuzla city (1)

Najbolju šansu za domaće u 74. minuti imao je Hebibović, ali je šutirao pored gola gostiju nakon ubačaja Pidre

Tuzla City je ostvario trijumf na Koševu u susretu 27. kola Premijer lige BiH i napravio ogroman korak prema plasmanu na evropsku scenu.

Ekipa Sarajeva na početku susreta je vršila pritisak na zadnju liniju gostiju, ali do konkretnijih prilika bordo tim nije uspjevao doći.

Najzanimljiviji trenutak prvog poluvrmena desio se u 35. minuti, kada Adnan Džafić dovodi goste u prednost. Bila je to sjajna kontra Tuzla Cityja, a nakon asistencije Doffa napadač gostiju istrčava sam ispred Dizdarevića i matira golmana Sarajeva.

Do odlaska ekipa na odmor Sarajevo je imalo inicijativu, ali nije ugrozilo gol gostiju.

Početkom durgog poluvremena publika je svjedočila neprijatnim scenama, po Rifeta Kapića je došlo vozilo Hitne pomoći koje ga je odvezlo u bolnicu.

Prvotimac bordo tima je bio sam na sredini terena, kada je legao na travnjak. Tada je nastupila intervencija ljekara, a zatim je vozilo Hitne pomoći ušlo na
teren i odvezlo Kapića.

Nakon što je Šećerović zamijenio Kapića, susret je nastavljen. Bordo tim je i dalje imao veći posjed lopte, ali prave šanse jako teško uspijevao kreirati.

Najbolju šansu za domaće u 74. minuti imao je Hebibović, ali je šutirao pored gola gostiju nakon ubačaja Pidre.

Gosti su zatim imali stopostotnu priliku u nadoknadi, ali desio se nevjerovatan promašaj Mehidića koji je nakon driblinga bio sam ispred Dizdarevića i pucao pored gola.