Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika pobjeda gostiju

Sarajevo prekinulo seriju Zrinjskog i odgodilo slavlje Plemića

sarajevo zrinjski fena
Foto: Branka Soldo/ Fena

Sarajevo je prekinulo niz Zrinjskog od 16 uzastopnih pobjeda. Ipak, Plemići bi već sutra mogli potvrditi titulu ako Borac u Banjaluci ne pobijedi Željezničar


Nogometaši Sarajeva svladali su Zrinjski rezultatom 3:2 u utakmici u kojoj je Plemićima bio dovoljan bod da bi i matematički osigurali naslov prvaka.

Iako se većim djelom prvog poluvremena igralo na polovici Sarajeva, gosti su u 14. minuti došli do vodstva.

Mirza Mustafić šutirao je iz slobodnog udarca s 30-ak metara, Renan Oliveira lagano je dotaknuo loptu i poslao je u mrežu za 0:1.

Zrinjski je nakon primljenog gola imao inicijativu, ali nisu Plemići u završnici uspijevali kreirati ozbiljniju šansu sve do 44. minute kada je Kerim Memija ubacio s lijeve strane, a s pet metara glavom je za izjednačenje pogodio Mario Ćuže.

U nastavku su se gosti branili s 11 igrača i čekali priliku iz kontranapada, a na kraju su i dočekali dvije takve situacije.

U 52. Dal Varešanović je pogodio za 1:2, a deset minuta kasnije svoj drugi gol postiglo je Oliveira.

Zrinjski je bio blizu pogotku u 72. minuti kada je Petar Sučić pogodio stativu. Ono što nije pošlo za rukom Sučiću uspio je Ivan Jukić u 84. minuti. On je s 15 metara iskosa pogodio suprotni ugao gola Sarajeva za konačnih 2:3.

Sarajevo je tako prekinulo niz Zrinjskog od 16 uzastopnih pobjeda. Ipak, Plemići bi već sutra mogli potvrditi titulu ako Borac u Banjaluci ne pobijedi Željezničar.

S druge strane, Sarajevo bilježi četvrtu pobjedu u posljednjih pet utakmica i sada je treće na ljestvici s 4 boda manje od drugog Borca.