Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo razbilo Krupu, Zrinjski golom Bilbije drži korak (VIDEO)

krupa sarajevo

Nogometaši Sarajeva zabilježili su novu pobjedu u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Puleni Husrefa Musemića ovaj put su na gostovanju razbili Krupu s 4:1.

Musemić u ovoj utakmici nije mogao računati na pet važnih igrača, no to se ni u jednom momentu nije osjetilo na terenu.

Već u šestoj minuti gosti su poveli preko danas fantastičnog Benjamina Tatara koji je iskoristio smušenost domaće odbrane.

Nakon toga uslijedio je crveni karton za Makitana nakon starta nad Tatarom, pa je gostima olakšan posao u nastavku.

Minut prije odmora, a nakon akcije Tatara i Šišića, Karišik je Zzabio autogol.

Kako je završeno prvo poluvrijeme, tako je počelo i drugo. Gosti su zabili treći gol već u 47. minutu, a strijalc je bio Halilović.

Na 4:0 u 68. minutu povosio je Šabanović kojem je to bio prvijenac u bordo dresu. Počasni gol za domaće postigao je Nikodijević u 77. minuti.

“Od prve minute smo pokazali da želimo pobjedu, poklopilo nam se sve. Ostali smo s igračem više na terenu i relativno rano smo riješili utakmicu”, rekao je Musemić nakon utakmice i dodao:

“Zadovoljan sam, igrači su danas pokazali da imamo u rosteru preko 20 igrača koje možemo koristiti. Sad igramo dvije utakmice kući, protiv kvalitetnih rivala i imamo imperative pobjede”, rekao je Musemić. Bordo tim u naredna dva kola dočekuje Širokog, pa Radnika.

Zrinjski je minimalnim rezultatom 1:0 slavio kod Radnika u Bijeljini.

Bila je to prilično kvalitetna utakmica, kojoj je možda samo falio koji gol više.

Igrao se 15. minut kada je Bekić iskoristio grešku odbrane Radnika, ali je njegov udarac odbranio Lučić. Na loptu je natrčao Nemanja Bilbija i nije mu bilo teško da zabije za vodstvo Mostaraca. Ispostavilo se, pobjednički gol vrijedan tri boda.

“Rezultatom sam zadovoljan, ali uvijek moramo težiti boljoj igri nego je danas bila. U sljedećem periodu ćemo igrati kvalitetnije nego danas, iako nije danas na momente djelovali loše. U periodima smo djelovali iskusno i znali smo šta želimo, ali i kada nismo. Moram biti zadovoljan sa tri boda koja nam mnogo znače, domaćinu čestitam na fer i korektnoj igri, a Mladenu Žižoviću i Radniku želim u budućnosti mnogo sreće i protivnika”, rekao je Baka Slišković, trener Zrinjskog nakon utakmice.

Večeras od 19 sati na Tušnju igraju Sloboda i GOŠK. Sutra se sastaju Mladost – Željezničar (16,30), Čelik – Tuzla City (19,30), Široki – Zvijezda 09 (od 19,30 sati).