Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik ide kod Putina: Kad god čovjek ima priliku, treba se sresti s njim

Бањалука – СНСД -трибина-1
Dodik se dana pojavio i na Manjači na predizbornom skupu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oputovaće za nedjelju dana u Soči gdje će se sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dodik za “Sputnjik” kaže da je još ranije bilo riječi da se krajem septembra, početkom oktobra sretne sa Putinom.

Predsjednik RS je istakao da ima nekoliko ideja koje bi želio da predloži u tom razgovoru kako bi se ojačala, prije svega, trgovinska saradnja Rusije i Republike i Srpske i da pozove ruske investitore.

“Počastvovan sam prilikom da razgovaram sa Putinom i ponosan što mogu da razgovaram iz perspektive RS sa jednim od najvažnijih lidera na svijetu”, rekao je Dodik.

On je istakao da je susret sa ruskim predsjednikom fenomenalan povod za sastanak.

“Kud ćete bolji povod nego da sretnete Putina. To je fenomenalni povod i treba ga iskoristiti uvijek, kad god čovjek ima priliku”, rekao je Dodik.

Dodik je danas bio na otvaranju novoizgrađenog sjevernog krila i rekonstruisanog centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ RS.

Dodik je rekao novinarima da je potrebno izvršiti edukaciju kadra da bi se na najbolji način ovdje izvodili najsloženiji zahvati i usvojile procedure.

Dodik je istakao da se ovaj projekat prije sedam, osam godina činio nemogućim, a sada je, zajedno sa auto-putem, jedan od najvećih radnih pobjeda i uspjeha naroda u RS u pogledu poboljšanja životnih uslova.

On je istakao da je RS za samo novoizgrađeno sjeverno krilo i rekonstruisani centralni medicinski blok UKC-a izdvojila oko 100 miliona eura, ranije je uložila više od 80 miliona KM za komunalnu ingrastrukturu, a u planu je i ulaganje oko 40 miliona KM za igradnju pristupnih puteva.

On je dodao da je ponosan na svoje saradnike – predsjednika Vlade RS Željku Cvijanović, na ministre, uključujući bivšeg ministra zdravlja Ranka Škrbića i sve one koji su na bilo koji način doprinijeli modernizaciji UKC-a, a ponosan je i što se danas nalazi u objektu kao čovjek koji je učestvovao u donošenju odluka da se centar izgradi.

“Zahvalan sam generalnom direktoru UKC-a Vladi Đajiću koji je dovoljno mobilisao svoje ljude u centru da prihvate ovu inovaciju, ali od njega očekujem da se ovdje osposobe najbolji kadrovi koji će ostati i vršiti poslove na novoj opremi”, dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, izgradnjom bolnice u Doboju završava se rekonstrukcija čitavog bolničkog sistema RS.

On je za nekoliko dana najavio otvaranje bolnice u Istočnom Sarajevu, podsjećajući da su ranije otvorene u Nevesinju i Bijeljini.

“Rekonstruišemo bolnice u Foči, Prijedoru, Gradišci, Zvorniku. Usmjerićemo se ka poboljšanju uslova rada domova zdravlja, banjskih centara, za šta iduće godine planiramo izdvojiti sredstva, ne samo za liječenje naših pacijenata, već i za turiste”, zaključiio je Dodik.