pripremna utakmica

Sarajevo remiziralo sa srbijanskim prvoligašem TSC-om

fks

Nagrada za agresivnu i napadačku igru stigla je u 77. minuti kada je Čirjak je oboren u šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa penala bio je kapiten Asmir Suljić za 1:1

Sarajevo je u Sloveniji odigralo prvu pripremnu utakmicu protiv ekipe iz vrha srbijanske Superlige – TSC Bačka Topola. U prvom meču na Koševu dominantno su savladali Iskru iz Danilovgrada sa 7:1, a danas su protiv sebe imali dosta jaču ekipu.

TSC je bolje otvorio utakmicu, a nagrada za jak start stigla je u 12. minuti. U kontranapadu sjajno je protrčao Stanojev te proigrao Mirčevskog koji bez problema pogađa za vodstvo svoje ekipe.

Bordo tim je nakon primljenog pogotka zaigrao znatno bolje i preuzeo inicijativu. Najbolju šansu Sarajevo je imalo u 31. minuti meča kada se Čataković lijepo snašao, šutirao ali je Bursać odbranio njegov udarac.

Do kraja prvog poluvremena Sarajevo imalo još nekoliko šansi međutim nisu uspjeli postići gol i rezultat na poluvremenu je bio 0:1.

Na otvaranju drugog poluvremena Sarajevu je poništen gol zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Mulahusejnović nakon asistencije Suljića.

Samo minut poslije šansa za goste preko Vukića koji je glavom šutirao pored gola iz veoma dobre pozicije.

Sarajevo je kontrolisalo igru ali bez većih prilika.

Dudić je tokom cijelog drugog poluvremena postepeno mijenjao ekipu, te su, pored Mulahusejnovića i Čirjaka koji su ranije ušli, priliku dobili i Tomašević, Mulalić, Kobiljar, Tarik Ramić, Džafić, te Aničić.

Nagrada za agresivnu i napadačku igru stigla je u 77. minuti kada je Čirjak je oboren u šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa penala bio je kapiten Asmir Suljić za 1:1.

Veliku priliku nakon izjenačenja je imao TSC kada je Jovanović izašao sam na golmana Sarajeva, ali je golman Dizdarević sjajnim refleksom sačuvao mrežu i utakmica je završena neriješenim ishodom.