Premijer liga BiH

Sarajevo rutinski protiv Olimpika, raste prednost nad konkurentima

tatar-proslava1-fksarajevo

Fudbaleri Sarajeva u potpunosti su opravdali ulogu favorita i praktično s pola snage došli do trijumfa nad fenjerašem Olimpikom

Od samog starta bilo je jasno da će ovaj meč biti igra mačke i miša.

Golman gostiju Hadžić lako je ukrotio pokušaje Miličevića i Handžića u uvodu susreta, ali je kapitulirao u 26. minuti.

Benjamin Tatar je iskoristio grešku Milovića, koji je neoprezno pokušao glavom dodati loptu u ruke Hadžića nakon ubačaja sa strane, ali fudbaler bordo tima se našao na pravom mjestu i jednim dodirom ubacio loptu u mrežu Olimpika, pored nemoćnog vratara gostiju. Bio je to osmi gol Tatara ove sezone u Premijer ligi BiH.

Do kraja poluvremena Sarajevo je imalo još nekoliko pristojnih šansi, gosti nijednom nisu šutirali u okvir gola. Ipak, rezultat se nije mijenjao do odlaska ekipa na odmor.

U nastavku ista slika. Bordo tim je imao terensku inicijativu i stvarao šanse, nogometaši Olimpika su se mučili da uopšte pređu centar s loptom. Matthias Fanimo u 51. minuti nije iskoristio dobru šansu (kada je malo bio i sebičan), ali jeste onu koja je uslijedila sedam minuta kasnije.

Odlično se probio po strani Tatar i servirao loptu Englezu, a brzonogi ofanzivac Sarajeva rutinski poentirao za 2:0.

Do kraja susreta nastavila se opsada gola gostiju, koji su imali tek nekoliko slabašnih pokušaja prema Kovačeviću. Rezultat se ipak nije mijenjao, s novom pobjedom bordo tim je prvom pratiocu Željezničaru pobjegao na sedam bodova razlike, dok je Olimpik ostao zakucan za dno premijerligaške tabele.

Sarajevo – Olimpik 2:0 (Tatar 26’, Fanimo 58’)

Stadion Asim Ferhatović Hase. Glavni sudija: Danijel Bojo (Kiseljak).

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Miličević, Šerbečić, Hebibović (D. Hodžić), Pejović (Velkoski), Đokanović, Rahmanović, Fanimo (Jukić), Tatar, Handžić. 

OLIMPIK: Hadžić, Milović (F. Handžić), Ojdanić, Lekanić, Hadžanović (Muminović), Dujmović, K. Handžić, Cruz, Šišić (Imamović), Karić (Mahmutović), Osmanović.