SHOWbuzz

Dirljive poruke

Glumci se opraštaju od Mustafe Nadarevića: “Preselio je moj uzor i brat”

22/11/2020

Kolege glumci opraštaju se od legendarnog Mustafe Nadarevića

Prvi se oprostio Moamer Kasumović, koji u seriji Lud, zbunjen, normalan glumi Damira Fazlinovića te je bosanskohercegovačkim medijima potvrdio da je Nadarević preminuo.

“Zbogom dragi moj Muice”, poručio je i dodao da previše dragih ljudi odlazi.

Zbogom dragi moj Muice. 💔

Posted by Moamer Kasumović on Sunday, November 22, 2020

Na Facebooku je oproštaju poruku napisao i Emir Hadžihafizbegović.

“Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa Nadarević. Prije skoro 40 godina radili smo prvi put u filmu “Otac na službenom putu” Emira Kusturice. Kasnije ćemo raditi još nekoliko filmova. Svakako je film Pjera Žalice “Kod amidže Idriza” najznačajniji poslije “Oca”. Radili smo u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, kakva je to glumačka veličina bila… Radili smo 12 godina kultnu seriju “Lud zbunjen normalan” i roman se može napisati sa tog seta koji je trajao toliko godina. Osobni trijumf talenta, Mujica je doživio u svom matičnom teatru HNK u Zagrebu. Njegovi “Glembajevi”, “Sirano de Beržerak”, “Gogoljevi” i “Čehovljevi junaci” bili su vrh, golemi vrh glumačkog posla. O Bože, kako mi je teško. Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno. Falit ćeš i svima onima koji su te poštovali i voljeli. Molim Uzvišenog Gospodara svih svjetova da ti podari lijepi Džennet i tim Džennetom vječno hodio. Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao. Putuj dobri čovječe, Mustafa Nadareviću i odmori se braco moj”, napisao je Hadžihafizbegović.

Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa…

Posted by Emir Hadzihafizbegovic on Sunday, November 22, 2020

I Branko Đurić putem Facebooka oprostio se od Nadarevića.

“Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan sto sam te poznavao i imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije par dana i žao mi je da ti to tada nisam rekao – Bio si moj idol”, napisao je Đuro.

Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i…

Posted by Branko Djuric Djuro on Sunday, November 22, 2020

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.