Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo s kombinovanim sastavom protiv Slavije

sarajevo sloboda (6)

Nogometaši Sarajeva u srijedu na Koševu protiv ekipe Slavije igraju revanš utakmcu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. U prvom susretu aktualni bh. prvak u Lukavici je slavio s ubjedljivih 4:1 i praktično osigurao nastup među osam najboljih ekipa u najmasovnijem klupskom bh. nogometnom takmičenju.

Šef Stručnog štaba “bordo” tima Miodrag Ješić na pres-konferenciji najavio je da će Sarajevo u predstojećem susretu igrati u kombinovanom sastavu.

– Ne zbog rezultata koji smo napravili u prvoj utakmici već zato što u ovom periodu teško da možemo odigrati tri utakmice u istom ritmu s istim timom. Neke igrače ćemo poštedjeti za sljedeću utakmicu koja nam dolazi u prvenstvu. To je razlog što ćemo izaći s kombinovanim timom, uz poštovanje i uvažavanje gostiju koji nam dolaze. Želimo da pružimo šansu i nekim mlađim igračima koji su imali manju minutažu, da bismo igrače koji su non-stop u igri malo osvježili za sljedeću utakmicu koja je za nas veoma bitna – kazao je Ješić.

Najvaio je da će u konkurenciji za prvi tim biti i četvorica mladih igrača, koji su predstavljeni na pres-konferenciji – Elvedin Herić, Nihad Mujakić, Adnan Osmanović i Emir Plakalo.

– Svi će oni biti u konkurenciji, a danas poslije treninga ću odrediti grupu od 18 igrača. Imamo igrače koji se žale na lakše povrede i umor i zbog toga ćemo ih odmoriti – istakao je Ješić.

Srbijanski stručnjak se osvrnuo i na suspendiranog igrača Milana Stepanova s kojim je obavio razgovor.

– Nakon suspenzije i manjeg hirurškog zahvata, Stepanov će poćeti s trenizima i priključiti se ekipi poslije utakmice s Olimpikom. Odlučio sam da mu pružim još jednu šansu da pokaže svoj fudbalski kvalitet koji ima. Trebaće mu određeni period da dođe u potrebnu formu, da možemo na njega ponovo računati – kazao je Ješić.

Revanš susret osmnje finala Kupa BiH Sarajevo – Slavija igrat će se u srijedu na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 13.30 sati. Glavni sudac susreta bit će Emir Spahalić iz Mostara.