Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga

Sarajevo saznalo pet potencijalnih protivnika: Dolazi li Celtic na Koševo?

sarajevo zvijezda titula (8)

Žrijeb će biti održan sutra, a prve utakmice prvog kola kvalifikacija zakazane su za 9. i 10. juli, a revanši su sedam dana kasnije

UEFA je formirala grupe unutar žrijeba prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, tako da je Sarajevo dobilo pet potencijalnih protivnika.

Sarajevo ima staus nenosioca, a pet potencijalnih protivnika bordo kluba su Celtic (Škotska), Qarabağ (Azerbejdžan), Sheriff Tiraspol (Moldavija), F91 Dudelange (Luksemburg), Slovan Bratislava (Slovačka).

Celtic je svakako najzvučnije ime koje bi moglo doći na Koševo, dok možda najpoželjnije zvuči luksemburški Dudelange, iako ne treba zaboraviti da je ovaj klub prethodne godine igrao grupnu fazu ovog prestižnog takmičenja.

Žrijeb će se održati tako što će nosioci i nenosioci biti podijeljeni u dvije zdjele. Nakon što se izvuče po jedna kuglica iz svake, stavit će se u praznu zdjelu i miješati, a onda ekipa koja prva bude izvučena igrat će prvu utakmicu na domaćem terenu.

Žrijeb će biti održan sutra, a prve utakmice prvog kola kvalifikacija zakazane su za 9. i 10. juli, a revanši su sedam dana kasnije.

Nosioci:
Celtic (SCO)
Qarabağ (AZE)
Sheriff Tiraspol (MDA)
F91 Dudelange (LUX)
Slovan Bratislava (SVK)

Nenosioci:
Valletta (MLT)
Sarajevo (BIH)
Sutjeska (MNE)
Partizani (ALB)
Saburtalo (GEO)

Što se tiče Crvene zvezde, jasno je da srbijanski klub i nije baš imao sreće, budući da ima status nosioca, ali su potencijalni protivnici sve osim naivni.

Beogradski klub mogao bi igrati protiv litvanske Suduve, rumunskog Cluja, mađarskog Ferencvaroša, te lakših opcija estonskog Nomme Kaljua i armenskog Ararata.