Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo sretno do pobjede, Vitez promašivao nemoguće (FOTO/VIDEO)

sarajevo vitez4
Foto: I Kralj/Fokus.ba

Fudbaleri Sarajeva savladali su ekipu Viteza s 1:0, u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedini gol u prvom proljetnom meču na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” postigao je Anel Hebibović u 45. minutu.

Početkom utakmice gosti iz Viteza su pokazali da nisu došli na ”Koševo” da se brane. Već u 10. minutu susreta Vitez je imao dobru priliku preko Kokota, ali ofanzivac gostujućeg tima nije bio precizan.

Sarajevo je u prvom poluvremenu bilo konkretnije na terenu. ”Bordo” tim je imao posjed lopte i pokušavao je probiti odbranu gostiju, ali nedostajala je završnica kojom bi Sarajevo došlo do pogotka.

Nakon  40. minuta igre na ”Koševu” nije bilo većih prilika. Osim nekoliko polukontri i bezopasnih pokušaja da se savladaju golmani, većih uzbuđenja nije bilo.

Međutim, kada je izgledalo da će poluvrijeme utakmice završiti remijem, napadi Sarajeva su se isplatili. Nakon dobre akcije domaćih fudbalera u šesnaestercu Viteza se nakon odbijene lopte najbolje snalazi Anel Hebibović koji postiže gol za vodstvo Sarajeva.

Već u prvom minutu drugog poluvremena oba tima su upisala dobre šuteve na gol, ali golmani su bili na visini zadatka. Par minuta kasnije igrač Viteza Mamić promašuje loptu pred golom Sarajeva u situaciji kada je golman Pavlović gotovo bio savladan.

U 52. minutu novu priliku za domaći sastav propušta Hodžić. Nakon greške odbrane Viteza, Hodžić dolazi do posjeda lopte i šutira preko gola.

U nastavku meča domaći igrači su pokazali da su dosta fizički spremniji od protivnika. Sarajevo je igralo presing na protivničkoj polovini terena, a igrači Viteza su zbog toga imali dosta problema da pređu u napad. Takav odnos snaga na terenu rezultirao je novim prilikama domaćeg tima, koji ipak nije uspjevao da dođe do novog gola.

Vitez je prvu priliku u drugom poluvremenu imao u 71. minutu nakon dobrog kontranapada, ali golman Sarajeva Pavlović odličnom intervencijom spašava svoj gol.

Vitez je u sudijskoj nadoknadi nakon greške odbrane Sarajeva propustio veliku šansu za izjednačenje. Sarajevo je minimalnom pobjedom upisalo nova tri boda kojima se dodatno približilo lideru na ligaškoj tabeli, mostarskom Zrinjskom.