Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo treniralo u Butmiru, Mladost naredni protivnik

fksarajevo4

Fudbaleri Sarajeva odradili su popodnevni trening u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.
Današnjem treningu prisustvovali su svi igrači našeg prvog tima, a isti je protekao u dobroj atmosferi.

Odvojeno od ekipe, po posebnom programu su radili Ahmetović, Čataković, Gljiva, Kovačević i Rastoder, a vrijedi istaći i to, da Mersudin Ahmetović, zbog bolova u predjelu lijeve noge trenira slabijim intenzitetom, te će u narednim danima biti poznato da li će najbolji strijelac Sarajeva u dosadašnjem toku sezone biti u kombinacijama za predstojeću utakmicu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Fudbaleri Sarajeva odradili su kvalitetan trening, a svoje utiske o pripremama za predstojeće utakmice, prenio nam je standardni defanzivac, Saša Novaković.

“Dobro radimo i atmosfera u ekipi je na jako dobrom nivou. Spremni dočekujemo predstojeće utakmice, u kojima želimo ostvariti dobre rezultate. Do kraja polusezone ostale su još tri utakmice, a prva nam dolazi već u nedjelju, kada dočekujemo ekipu Mladosti. Uz dobar pristup od prvog minuta, vjerujem da možemo ostvariti pobjedu i tako nastaviti niz dobrih igara i rezultata”, kazao je Novaković.

Sarajevo dočekuje Mladost u nedjelju, 20. novembra, sa početkom u 13 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.