Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tomić: Protiv Neretve završavamo ciklus teških utakmica

zvjezdan_tomic_jedinstvo-1

Nakon Mire, Ilidže i Gruda rukometašicama tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa predstoji još jedna teška utakmica.

U okviru 9. kola Premijer lige BiH u subotu u Mejdanu dočekuju veoma neugodnu ekipu Neretve iz Jablanice, protiv koje su prije dvije godine izborile Premijer ligu, a zahvaljujući tužbama i protestima Jablaničanki, “repovi“ s te utakmice povlače se i danas.

– Mi protiv Neretve završavamo ciklus utakmica s protivnicima koji pretenduju na sami vrh. Dobro ih poznajemo. To je skoro isti sastav iz pretprošle sezone, jer su promijenili samo golmanicu i pivota. Kvalitetna su ekipa i siguran sam da pobjeda neće doći sama od sebe. Moramo se dobro pripremiti i ispoljiti maksimalnu borbenost i koncentraciju da bismo osvojili bodove – izjavio je za Fenu trener Tuzlanki Zvjezdan Tomić.

U redovima Jedinstva AtlasRelaxa još vlada žal za izgubljenim bodovima u prošlom kolu protiv Gruda.

– Imali smo izvrsnu priliku da prvi u dvije sezone nanesemo poraz Grudama. Ali, naša najbolja i najefikasnija igračica Admira Zvekić povrijedila se deset minuta prije kraja susreta, nije ulazila u igru i to nas je koštalo gubitka bodova. U prošloj sezoni na više utakmica pratila nas je sreća, a ove sezone ni na jednoj. Tri puta smo bili na granici pobjede, a poraženi smo od Krivaje, Mire i Gruda – napominje Tomić.

Očekuje da će se do susreta sa Jablaničankama oporaviti Zvekić, kao i Marija Belušević, Marijana Sorak i Indira Horozović koje su “rovite“, te će popularne “labudice“ u punom sastavu dočekati derbi kola protiv Neretve.

Jedinstvo AtlasRelax i Neretva trenutno imaju po 15 bodova, s tim što Jablaničanke imaju utakmicu manje.

Susret Jedinstvo AtlasRelax – Neretva igra se u subotu od 19 sati.