Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo u Bijeljini bez Balića, Rustemovića i Sarića

kadusic hebibovic

Izabranici Mehmeda Janjoša odradili su posljednji trening uoči utakmice 6. kola doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Bordo tim uvježbavao je posljednje taktičke zamisli stručnog štaba u Trening centru Bordo kluba, i spremno dočekuju sutrašnji susret u Bijeljini. Utakmicu protiv Radnika propustit će povrijeđeni Saša Balić i Edin Rustemović, dok je Sarić na pauzi zbog trećeg žutog kartona.

Susret protiv Radnika najavio je prvotimac Bordo kluba, Saša Novaković, koji se vraća u ekipu nakon odrađene suspenzije.

“Maksimalno smo se pripremili za ovu utakmicu. Idemo u Bijeljinu po tri boda, poslije slabijeg rezultata protiv Krupe na domaćem terenu. Mi ćemo učiniti sve da osvojimo tri boda protiv Radnika.”, kazao je naš defanzivac, osvrnuvši se i na finale Kupa BiH, u kojem će Bordo klub igrati protiv Širokog Brijega”, rekao je Novaković, dodavši:

“U ovom trenutku naravno je fokus na utakmicu protiv Radnika. To je prva utakmica koja dolazi, jako važna, gdje uz nova tri boda možemo ostati u vrhu. Svakako u podsvijesti nam je finale sa Širokim Brijegom. Sigurno je da ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu. Imamo lijepu priliku da osvojimo Kup.”

Utakmica između Radnika i Sarajeva se igra u subotu, 29. aprila, sa početkom u 17 sati, uz direktan TV prijenos na MOJA TV.