Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo domaćin prvog meča finala Kupa BiH

kup_bih_zrijeb

Fudbalski klub Sarajevo domaćin je prvog meča finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

Nakon žrijeba u Nogometnom savezu BiH predstavnik FK Sarajevo Tarik Trbić naglasio je da ”bordo” klub želi osvojiti šestu titulu osvajača najmasovnijeg takmičenja Bosne i Hercegovine.

– Plasman u završnicu Kupa bio je jedan od ovosezonskih ciljeva FK Sarajevo. Zahvaljujući dobrim nastupima ekipe Mehmeda Janjoša klub je ispunio taj cilj, a sada nas očekuje dvomeč protiv odlične ekipe Širokog Brijega. Nadamo se da će finale opravdati epitet velikog fudbalskog spektakla i da ćemo osvojiti šesti trofej osvajača Kupa BiH – izjavio je Trbić.

Trbić dodaje da u taboru FK Sarajevo smatraju da domaćinstvo prvog meča neće imati presudnu ulogu u ovom finalu, jer su obje ekipe pokazale da mogu nadomjestiti rezultat iz prve utakmice ili ostvariti visoku pobjedu u gostima.

Uime ekipe Širokog Brijega žrijebu je prisustvovao bivši nogometaš Dalibor Šilić, koji naglašava da su u ovom klubu priželjkivali gostovanje u prvom meču.

– Priželjkivali smo prvu utakmicu u gostima. Imali smo težak raspored do finala u Kupu, gdje smo morali savladati ekipe Slobode, Zrinjskog i Željezničara. Došli smo do cilja i sada želimo da savladamo Sarajevo

U polufinalnim mečevima Sarajevo je bilo bolje od Mladosti iz Dobij Kaknja, a Široki od Željezničara.

Prvi meč finala bit će odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase 10. maja, a revanš sedam dana poslije na Pecari.