Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog baklji FIFA bi reprezentaciji BiH ubuduće mogla oduzeti i bodove

bhf_zenica_baklje_

Na adresu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) iz Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) stigla je odluka Disciplinske komisije FIFA-e kojom je Savez kažnjen sa 26.500 švicarskih franaka i 2.000 franaka zbog kršenja pravilnika o bezbjednosti na utakmici BiH-Gibraltar odigranoj u Zenici 25. marta 2017 godine.

”U odluci se posebno ističe upotreba pirotehnike od strane navijača smještenih na sjevernoj tribini. Dalje se navodi da se u narednom periodu za ovakve prekršaje mogu očekivati i strožije kazne”, saopšteno je iz N/FS BiH, iz kojeg kako prenosi Anadolu Agency (AA) još navode:

”Ovako visoka kazna je i očekivana jer je Disciplinska komisija FIFA-e poslije utakmice Grčka-BiH oštro upozorila N/FS BiH na kontinuitet nedozvoljene upotrebe pirotehnike od strane navijača na utakmicama reprezentativnih selekcija kao i konstantno kršenje pravilnika i ponašanje dijela navijača još od utakmice sa Izraelom odigrane u Zenice u prošlim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”.

N/FS BiH je u 2016. godini izdvojio iz kase iznos od blizu 100.000 maraka za slične prekršaje navijača na utakmicama protiv Estonije, Kipra i Grčke.

”Ne tako davno smo na ‘Bilinom polju’ gledali praznu sjevernu tribinu na utakmici BiH-Andora, zbog izrečene kazne za utakmicu sa Izraelom. Osim velikih novčanih izdvajanja, u N/FS BiH ostaje veća zabrinutost može li naredna kazna otići u smjeru igranja pred praznim tribinama ili oduzimanja bodova, što bi svakako umanjilo šanse igračima da se na terenu izbore za nastupe na velikim takmičenjima”, stoji u saopštenju za javnost N/FS BiH.