Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sarajevo uvjerljivo protiv Mladosti

fk sarajevo slavlje (1)

Izabranici Vinka Marinovića zauzimaju prvo mjesto na tabeli sa 32 boda

Ekipa Sarajeva savladala je Mladost rezultatom 5:1 u sklopu 13. kola Premijer lige BiH.

Nogometaši Sarajeva su na otvaranju utakmice imali nekoliko dobrih prilika, ali mreža se nije tresla sve do 23. minute. Tatar je prošao po desnoj strani i ubacio na drugu stativu, gdje je loptu dočekao Velkoski i glavom pogodio za 1:0.

Samo koji minut kasnije Sarajevo dolazi do drugog pogotka. Ovoga puta u strijelce se upisao Handžić koji je šutirao sa 16 metara, a na putu do gola lopta je pogodila Mahmića i prevarila golmana gostiju Bukvića. Do odlaska na odmor Handžić je uspio da postigne još jedan gol za 3:0 na poluvremenu.

Golova nije nedostajalo ni u nastavku, u 55. minuti bilo je već 4:0 zahvaljujući Rahmanoviću koji je nakon jedne odbijene lopte odlično reagovao i zakucao je u Bukvićevu mrežu.

Iako su u međuvremenu gosti uspjeli da smanje vodstvo preko bivšeg fudbalera Sarajeva Hadžića koji je pogodio u 70. minuti nakon sjajnog solo prodora, u posljednjoj minuti Bukvić je ponovo vadio loptu iz mreže. Mustedanagić je sa nekih 20 metara sjajno izveo slobodni udarac i postigao gol za, ispostavit će se, konačnih 5:1 na Koševu.

Izabranici Vinka Marinovića zauzimaju prvo mjesto na tabeli sa 32 boda.