Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

148. po redu

Sarajevski derbi van grada i bez prisustva navijača

derbi

Tako će se derbi igrati u Zenici, što jesenas “nije bilo moguće”, a sada klubovi ovu utakmicu dočekuju u potpuno različitom ozračju u odnosu na taj period

Sarajevo i Željezničar danas će odigrati 148. po redu sarajevski derbi, a iako on odavno gubi svoju draž po kojoj je bio prepoznatljiv, ovaj put je ona potpuno ubijena, piše SCsport.

Odlukom NSBiH i čelnika Sarajeva, derbi će se igrati u Zenici, i to u Trening centru Nogometnog saveza BiH i bez prisustva navijača.

Ovaj derbi je trebao biti odigran još jesenas, pošto se radi o utakmici 18. kola Premijer lige, ali je tada odložen pod izlikom da se ne može igrati u Zenici jer MUP ZDK ne može garantovati sigurnost.

Utakmica je odgođena kako bi se ovog proljeća igralo na Koševu, ali ni nakon skoro osam mjeseci rekonstrukcija travnjaka najvećeg bh. stadiona nije okončana.

Tako će se derbi igrati u Zenici, što jesenas “nije bilo moguće”, a sada klubovi ovu utakmicu dočekuju u potpuno različitom ozračju u odnosu na taj period.

Sarajevo je u nedjelju razbilo Široki Brijeg i osokoljeno tom pobjedom će “ugostiti” Željezničar, koji na otvaranju drugog dijela sezone uopće ne blista.

No, uspio je doći do tri pobjede, a posljednju je ostvario u subotu protiv tuzlanske Slobode.

Trenutno je Željezničar četvrti na tabeli sa 32 boda, a Sarajevo je šesto sa četiri manje.

Sarajevski derbi u Zenici igra se od 13 sati, uz direktan prijenos na Areni Sport.