Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener juventusa

Sarri otkrio zbog čega je zamijenio Ronalda: Bojao sam se (VIDEO)

ronaldo sarri

Prilikom izlaska sa terena Ronaldo je, nezadovoljan njegovom odlukom, ”dobacio” treneru, ali mu je i Sarri odgovorio

Maurizio Sarri, trener Juventusa, u sinoćnjoj utakmici UEFA Lige prvaka, koju je njegov tim dobio u Moskvi u duelu sa Lokomotivom (2:1), u 81. minutu zamijenio je Cristiana Ronalda, te na teren poslao Paula Dybalu.

Prilikom izlaska sa terena Ronaldo je, nezadovoljan njegovom odlukom, ”dobacio” treneru, ali mu je i Sarri odgovorio.

”Ronaldo u nije u željenoj formi. Imao je problema sa i sa koljenom. Tokom prvog poluvremena problemi sa njegovim koljenom bili su osjetni. Tokom sprinta napravio je pokret i to nije izgledalo dobro. Bojao sam se da bi se mogao povrijediti i onda sam povukao potez najbolji za njega, izveo ga iz igre”, rekao je Sarri, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je u dosadašnja četiri kola u grupi ”D” UEFA Lige prvaka postigao tek jedan pogodak, a ni u Seriji ”A” ne trese mreže kako je to činio u prošloj sezoni.

I pored lošijih izdanja prve zvijezde, aktuelni višestruki prvak Italije na prvom je mjestu u grupi sa 10 bodova, odnosno već je osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka.

Nakon 11 odigranih kola popularno zvana ”Stara dama” lider je i na tabeli italijanskog šampionata sa 29 osvojenih bodova, jednim više od drugoplasiranog Intera.