Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski stručnjak

Sarri: Razmišljam kao da ću još dugo biti trener Chelseaja

sarri4

Sarri kaže da se nije susreo s vlasnikom Romanom Abramovichem ili direktoricom Marinom Granovskaijom

Maurizio Sarri izjavio je danas da razmišlja kao da će još dugo vremena biti menadžer Chelseaja te da s rukovodstvom kluba nije razgovarao o svom statusu.

Chelsea se nalazi u seriji lošijih rezultata, a pritisak na italijanskog trenera je pojačan nakon poraza 0:2 na Stamford Bridgeu od Manchester Uniteda u osmini finala FA kupa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uprkos teškom porazu od Uniteda u ponedjeljak, Sarri kaže da se nije susreo s vlasnikom Romanom Abramovichem ili direktoricom Marinom Granovskaijom, kako bi pričali o njegovoj budućnosti.

“Moram razmišljati da ću jako dugo vremena biti menadžer Chelseaja. Inače ne bih mogao raditi. Nisam siguran hoću li biti ovdje dugo vremena, ali moram tako razmišljati. Želim raditi s dugoročnim ciljem. Naravno, u ovom trenutku veoma je teško pomisliti da možemo pobijediti tri ili četiri utakmice u nizu. Međutim, kao što znate, u fudbalu se sve može promijeniti u jednom danu. Mislim da nam treba, prije svega, dobra izvedba, dobar rezultat i više povjerenja. Mi smo u stanju uraditi sve”, rekao je Sarri za britanske medije.

Italijan je dodao da je zbog zgusnutog rasporeda teško pronaći rješenje za njihove trenutne slabosti, ali je za slabe rezultate odbio okriviti sistem 4-3-3, koji su u ponedjeljak kritikovali navijači “plavaca”.

Chelsea u četvrtak uvečer na domaćem terenu očekuje revanš duela šesnaestine finala Lige Evrope protiv švedskog Malmoea. U prvom susretu “plavci” su slavili 2:1. Još veći izazov Sarrija i njegove igrače očekuje u nedjelju, kada će se u finalu Liga kupa Engleske na Wembleyju sastati s Manchester Cityjem.