Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gazzetta

Sarri želi da CR7 postane CR9

ronaldo

Sarri smatra da bi Ronaldo u novoj sezoni trebao ići na 40 golova, kvotu koju je u Real Madridu triput premašio

Cristiano Ronaldo na godišnjem je odmoru na Azurnoj obali, ali ni ondje nema mira od poslovnih obveza. Odmor mu je nakratko prekinuo novi trener Juventusa Maurizio Sarri, koji je s njim želio porazgovarati o planovima za iduću sezonu.

Sarri, piše La Gazzetta dello Sport, voli uspostaviti iskren i direktan odnos sa svojim igračima pa tako i s Ronaldom, kojem je izložio svoja razmišljanja u prvom razgovoru koji je s njim imao licem u lice.

“Želim razumjeti šta igrači misle o sebi, počevši od najvažnijeg”, rekao je Sarri na predstavljanju i zaista krenuo u istraživanje. Počevši od najvažnijeg.

Sarri je Ronaldu, javlja Gazzetta, najavio da ga želi postaviti ofenzivnije, bliže golu, kako bi mu povećao efikasnost i pomogao mu da sruši rekord broja golova u sezoni. Naime, želi ga vidjeti kao klasičnu “devetku”, pretvoriti CR7 u CR9, samo bez promjene broja na dresu.

Sarri smatra da bi Ronaldo u novoj sezoni trebao ići na 40 golova, kvotu koju je u Real Madridu triput premašio.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.