Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nermin Nikšić

Bećirović je insistirao da ne uvodimo poziciju zamjenika predsjednika SDP-a

nermin niksic

Nikšić je kazao da će biti riječi i o izmjenama Statuta o čemu se mjesecima već govori u javnosti

Uoči početka Sedmog Kongresa Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine novinarima se obratio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

“Zadovoljstvo mi je što ćemo pred osam stotina delegata razgovarati šta i kako dalje. Razgovarat ćemo o izmjenama Statuta i donijeti rezolucije koje će nam biti smjernice. Očekujemo da ćemo pokazati jedinstvo”, rekao je Nikšić.

Nikšić je kazao da će biti riječi i o izmjenama Statuta o čemu se mjesecima već govori u javnosti.

“Izmjene Statuta SDP-a govore o nekoliko stvari, a javnosti je najinteresantnije bilo da mi u ovom trenutku imamo brend u stranci, čovjeka koji je imao 200 hiljada glasova i moje mišljenje je da on, kada se već nije kandidovao za predsjednika, treba biti zamjenik predsjednika, ali je Denis Bećirović insistirao da se ne ide s tim izmjenama Statua što je stranka i prihvatila”, kazao je Nikšić.

Na današnjem Kongresu bit će izabrano 130 članova Glavnog odbora, Nadzorni i Statutarni odbor. Na konstituirajućoj sjednici GO u julu bit će izabrani predsjednik GO, generalni sekretar, potpredsjednici i Predsjedništvo SDP-a iz reda članova Glavnog odbora.