Fudbal

bh telecom premijer liga

Savez baca kost među klubove, nema hrabrosti da donese odluku

08/05/2020

"Nakon što klubovi dostave svoje odgovore, administracija će pripremiti sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja u smislu mogućnosti organizacije takmičenja u narednom periodu"

Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i predstavnici klubova Premijer lige BiH razgovarali su na video konferenciji o mogućnosti nastavka takmičenja.

Na sastanku je zaključeno da se klubovi pismeno očituju na proslijeđeni upitnik iz Nogometnog saveza BiH, u kojem se traži odgovor na pitanja jesu li klubovi za nastavak takmičenja, koji format takmičenja preferiraju, jesu li sačinili prijedlog načina početka trenažnog procesa i priprema za utakmice u narednom periodu, te da prezentiraju konkretan plan organizacije utakmica u posebnim okolnostima, način testiranja igrača i rokove do kada će ista biti izvršena, poručuju iz NSBiH.

Pored upitnika, iz administracije Nogometnog saveza BiH klubovima je dostavljen prijedlog “Plana mjera i procedura covid-19” za nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica bez prisustva publike, a koji je Nogometnog saveza BiH prije dvije sedmice dostavio mjerodavnim entitetskim ministarstvima na odobravanje.

Kažu, vve potrebne mjere poduzete su u pravcu izrade kvalitetne pripreme za nastavak takmičenja pod okriljem Nogometnog saveza BiH.

Nakon što klubovi dostave svoje odgovore, administracija će pripremiti sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja u smislu mogućnosti organizacije takmičenja u narednom periodu, te će istu dostaviti Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH na razmatranje. Tek nakon što bude sagledana kompletna situacija, uzimajući u obzir da su još uvijek na snazi mjere nadležnih organa u BiH po pitanju zabrane organizacije sportskih takmičenja, Izvršni odbor donijeti će svoju konačnu odluku, poručili su iz Nogometnog saveza BiH.

Šta je čiji posao?

Kako se i očekivalo, NSBiH nema nikakvu ideju kada je ostatak sezone u pitanju. Umjesto njihovog već spremnog plana, naša krovna kuća fudbala po svemu sudeći baca kost među klubove, i daje njima na volju da odlučuju igrati ili ne igrati. I dok nacionalni savezi širom Evrope koji se spremaju za nastavak sezone klubovima daju jasne smjernice i rokove, bh. Savez rokove traži od klubova. Za to vrijeme u medijima se priprema teren za onu dobro oprobanu priču “kako bi bilo sve super samo da nije problema koje pravi predsjednik banjalučkog Borca”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.